حفاظ شاخ گوزنی به لحاظ جوش،ساختار،رنگو حتی نصب آن باید بررسی شود.جوش در بهترین نرده حفاظ دیوار ساختمان نباید شکننده و ضعیف باشد،شکل حفاظ نباید غیر استاندارد باشد و ساختار کم تراکمی نداشته باشد و عبور ازحفاظ میسر نباشد.سالهاست در مناطق مختلف ایران پهناور، از جنوب تا شمال و شرق تا غرب، در خانههای ویلایی و باغها و کلاً املاکی که دارای فضای باز هستند نردههای فلزی به شکل شاخ گوزن، روی دیوارها و دربها نصب میگردنند . امروزه در ایران، این حفاظها تقریباً همانند آجر و سیمان، جزء مصالح ساختمانی برای معماری و ساختمانسازی به شمار میروند.
حفاظ شاخ گوزنی عموماٌ برای نصب برروی دیوار در نظر گرفته میشود اما گاهی بر روی پنجره نیز نصب میشود . در گذشته حفاظها بصورت نیزه ای یا سیم خاردار موجود بود که دارای نقاط ضعف بسیاری بودند ، ولی این روزها با نسل جدید حفاظها مثل حفاظ شاخ گوزنی ، بوته ای و نی زار مواجه هستیم که از نظر ظاهری ،امنیتی و استحکام بسیار کاربردی تر است و مورد تایید پلیس هم میباشد .
وقتی انسانهای اولیه در غارها زندگی میکردند، برای حفاظت خود از حملهی حیوانات وحشی، تلهها و حصار هایی از چوب درختان و شاخ های بزرگ حیوانات مثل شاخ گوزن در نزدیک محل زندگیشان کار میگذاشتهاند تا حیوانات و یا دشمن به دام افتاده و نتوانند وارد غار و محل زندگی آنها شوند.همان تلهها نقش حفاظ ساختمانهای امروزی را ایفا میکردهاند. نسل جدید حفاظ روی دیوار بدلیل اینکه از شاخ گوزن الگو برداری شده و شباهت زیادی نیز به شاخهای گوزن دارد به حفاظ شاخ گوزنی معروف شده است .
امروزه از سیستمهایی مانند فنسهای الکتریکی، قفلهای الکترونیکی، دوربینهای مداربسته، انواع حفاظ ساختمان مانند حفاظ شاخ گوزنی، حفاظ لیلیوم، حفاظ بوتهای، حفاظ آبشاری، حفاظ نیزاری، حفاظ بوته خاری حفاظ شاخ گوزنی و … استفاده میشود. توصیه میشود جهت افزایش امنیت ساختمان خود، نصب حفاظ ساختمان را در برنامههای خود داشته باشید